O nas

Restauracja

Gastronomią zajmujemy się od 2001r. Zaczynaliśmy jako KARCMA RUMAK i pod tą nazwą działaliśmy aż do roku 2016. Stuletnie drewno robiło wrażenie na naszych gościach – zwłaszcza oryginalny, drewniany bufet, będący dobrze zachowanym fragmentem ściany autentycznej, ochotnickiej chaty sprzed 100 lat.

Jednak brak funkcjonalności oraz przestarzałe konstrukcje postkomunistycznego budynku, w którym znajdowała się restauracja, skłoniły nas do podjęcia decyzji o stworzeniu zupełnie nowego projektu. W dalszym ciągu pragnęliśmy serwować dania bliskie naszemu sercu, promując produkty wytwarzane przez naszych mieszkańców.

W efekcie naszych działań, w samym sercu Gorców powstała Restauracja OCH o równie oryginalnym, jednak nowoczesnym wystroju, z nawiązującymi do regionu pięknymi zdjęciami autorstwa nagrodzonego fotografa Bartłomieja Jureckiego (artysty z Podhala) z daniami tradycyjnymi, regionalnymi, sprawdzoną polską kuchnią i nie tylko. W tym miejscu każdy znajdzie coś dla siebie – także miłośnik slow foodu oraz weganin.

Zespół pod kierownictwem szefa kuchni Jana Antoł nie szczędzi wysiłku oraz pozytywnej energii, by zapewnić naszym gościom przyjazną, domową atmosferę podczas wizyty w restauracji.

Restauracja

Restauracja

Nasze starania zostały docenione w roku 2018 przez odbywającego wizytę w Gminie Ochotnica Roberta Makłowicza. Spotkanie ze znanym krytykiem kulinarnym zaowocowało udziałem Restauracji OCH w programie „Makłowicz w podróży”.

W 2019 r. do sali restauracyjnej dołączyła również sala bankietowa, która stwarza doskonałe warunki do organizacji wyjątkowego wesela, koncertu muzycznego, bankietów, wszelkich imprez okolicznościowych i pozostałych eventów – jak zawsze jesteśmy otwarci na nowe wyzwania.

Wciąż realizujemy dalsze pomysły, aby nasz obiekt spełniał najwyższe oczekiwania gości – obecnie w trakcie prac wykończeniowych znajduje się 7 eleganckich, dwuosobowych pokoi noclegowych.